ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ κανέλας

Μία εξαιρετική συνταγή για κέικ κανέλας.

Υλικά

  • 500gr αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 400gr μαύρη Ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο
  • 400ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • 1κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. Baking powder

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τα αβγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το κονιάκ, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι μέχρι να δέσει το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το τοποθετούμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε το κέικ με ένα μίγμα από άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.