ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ για Σουδάν

«Μετακινούμε προσωρινά το προσωπικό που δεν είναι απολύτως απαραίτητο»

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι απομακρύνει «προσωρινά» το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό του από το Σουδάν, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων του κύματος καταστολής των κινήματος διαμαρτυρίας από τη χούντα έχει φθάσει τους τουλάχιστον 108 νεκρούς.

«Μετακινούμε προσωρινά το προσωπικό του ΟΗΕ που δεν είναι απολύτως απαραίτητο για τα προγράμματά μας», ωστόσο «όλες οι επιχειρησιακές δραστηριότητες του ΟΗΕ συνεχίζονται στο Σουδάν», διαβεβαίωσε η Έρι Κανέκο, εκπρόσωπος του Οργανισμού. Η Κανέκο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ειδικότερα για πόσα στελέχη του προσωπικού του Οργανισμού πρόκειται ή το πού θα μετακινηθούν. Τα προγράμματα αρωγής του ΟΗΕ στο Σουδάν συντονίζονται από το Χαρτούμ. Ο Οργανισμός έχει αναπτύξει επίσης μια ειρηνευτική αποστολή 7.200 στρατιωτικών και αστυνομικών στο Νταρφούρ, σε συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση.

Άλλος ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Φαρχάν Χακ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους «ασφαλείας», αποφεύγοντας επίσης να διευκρινίσει για πόσα μέλη του προσωπικού του Οργανισμού πρόκειται, περιοριζόμενος να επιβεβαιώσει πως πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για πολιτικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, η χούντα έσπευσε να μειώσει τον αριθμό των νεκρών, επιχειρώντας να διαψεύσει την Ένωση Σουδανών Γιατρών ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 108 μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων στον Νείλο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.