ΚΟΣΜΟΣ

Καθόλου... εφησυχαστικός καθησυχασμός απ' τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν», λέει ο Πομπέο, αλλά...

Η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει την εκστρατεία πίεσης εναντίον της Τεχεράνης και θα συνεχίσει να αποτρέπει επιθετικές ενέργειες στην περιοχή, αλλά δεν επιθυμεί η διαμάχη με την Ισλαμική Δημοκρατία να κλιμακωθεί, δήλωσε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, λέγοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν «την ισχύ να απαντήσουν» σε μια πιθανή επίθεση του Ιράν εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στον Κόλπο.

«Στέλνουμε πολλαπλά μηνύματα, ακόμη και αυτή τη στιγμή, επικοινωνώντας στο Ιράν ότι είμαστε εκεί για να αποτρέψουμε επιθετικές ενέργειες», είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από την αεροπορική βάση ΜακΝτιλ στην Φλόριντα.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time που δημοσιεύτηκε χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, αλλά άφησε ανοικτό το κατά πόσο αυτή θα περιλαμβάνει την προστασία του πετρελαϊκού εφοδιασμού, Οι επιπτώσεις των πρόσφατων επιθέσεων σε ένα νορβηγικό και ένα ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν είναι μέχρι τώρα «πολύ μικρές», υποστήριξε ο Τραμπ, διατηρώντας ηπιότερο τόνο από στελέχη της κυβέρνησής του και του κόμματός του.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει πόλεμο και θα συνεχίσει να επικοινωνεί αυτό το μήνυμα, κάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα πράγματα για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή», επισήμανε ο Πομπέο, εννοώντας φυσικά ότι οι ΗΠΑ... δεν θέλουν, αλλά πιθανότατα θα... αναγκαστούν να προβούν σε επέμβαση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.