ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο

Συναγερμός στην Κάρυστο: Πρόλαβαν μεγάλη φωτιά, εκκενώθηκαν σπίτια!

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Κάρυστο, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή, με την επιχείρηση της Πυροσβεστικής καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας να είναι αποτελεσματική, μιας και σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελο Παλιό, δεν υπάρχει πλέον, ενεργό μέτωπό.

Η φωτιά ξέσπασε στη νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο, και για την κατάσβεσή της κινητοποίηθηκε πολύ ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη.

Λόγω της έντασης της φωτιάς, με τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους να κάνουν ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση, ο δήμαρχος της περιοχής έδωσε εντολή να εκκενωθούν περίπου 10 σπίτια στα οποία υπήρχαν συνολικά 15 άτομα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον κ. Παλιό τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνεμοι είχαν πλέον κοπάσει και πλέον «οι πυροσβέστες σβήνουν και τα τελευταία μέτωπα».

Στην περιοχή επιχείρησαν -και παραμένουν- 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Ωστόσο, και ο ίδιος ο αρχιπύραρχος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες, με τους ανέμους να φτάνουν ορισμένες στιγμές τα 9 και 10 μποφόρ!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.