ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της

Copa Africa: Πρωταθλήτρια Αφρικής η Αλγερία!

Πρωταθλήτρια Αφρικής αναδείχθηκε η Αλγερία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης στον τελικό του Copa Africa και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της!

Πέρασε στον τελικό του Copa Africa με μια απίθανη φαουλάρα του Μαχρέζ στο 95', ήταν η πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης κι από το βράδυ της Παρασκευής η Αλγερία είναι η Βασίλισσα της Αφρικής. Η τύχη, αλλά και η ποιότητα ήταν σύμμαχοι της ομάδας του Μπελμαντί, η οποία τελείωσε το τουρνουά αήττητη!

Οι «Αλεπούδες της Ερήμου» επικράτησαν 1-0 της Σενεγάλης στον τελικό και κατέκτησαν το δεύτερο Copa Africa στην ιστορία τους (σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικό). Για να φτάσει σε αυτή την ιστορική νίκη η Αλγερία χρειάστηκε το πιο... τυχερό γκολ της διοργάνωσης, όταν από το σουτ του Μπουνετζά στο 2ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σανέ, άλλαξε πορεία και βρέθηκε στα δίχτυα.

Η Σενεγάλη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους. Στο 41' ο Νιάνγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στο 66' ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκιεντιούρα, ωστόσο το VAR άλλαξε την απόφαση του διαιτητή. Η Αλγερία άντεξε την πίεση και βρέθηκε δίκαια στην κορυφή της Αφρικής.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σεβέ (75’ Ντιανέ), Ν'Ντιάιγ (59’ Εντιατά), Γκουέγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85’ Κεϊτά-Μπαλντέ)

Αλγερία (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85’ Ταράτ), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84’ Μπραχίμι), Μπουνετζά (89’ Σλιμαν).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.