ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικές οι συνεδρίες με συμβούλους γάμου

Δανία: Μπλόκο στα διαζύγια λόγω κόστους

Θέλετε να πάρετε διαζύγιο στη Δανία; Είτε το θέλετε είτε όχι, θα πρέπει πρώτα να παρακολουθήσετε συνεδρίες με συμβούλους γάμου. Διαφορετικά, το κράτος δεν θα επιτρέπει τη λύση του γάμου, αφού όπως έχει διαπιστώσει τα διαζύγια κοστίζουν ακριβά στο ίδιο το κράτος που έχει θεσπίσει επιδόματα και παροχές στις οικογένειες που μετά το χωρισμό γίνονται μονογονεϊκές.

Οι συνεδρίες με τους ειδικούς να συμβουλεύουν για το πώς μπορούν να λυθούν τα προβλήματα χωρίς να φθάσει το ζευγάρι στο διαζύγιο, θα είναι τρίμηνης διάρκειας. Επιπλέον, το σκανδιναβικό κράτος θα παρέχει δωρεάν τις συνεδρίες προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω γκρίνια στα ζευγάρια.

Ήδη, τα 2/3 των δήμων στη Δανία προσφέρουν ήδη δωρεάν συνεδρίες για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως γράφει η εφημερίδα «Politiken». Στο Ringkøbing-Skjern, το ποσοστό διαζυγίου των κατοίκων μειώθηκε κατά 17% από το 2011.

Το διαζύγιο έχει υψηλό κόστος για το κράτος. Η σκανδιναβική χώρα έχει επιβάλει περίοδο τριών μηνών σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα θυμωμένα ζευγάρια προκειμένου να ξαναδούν με άλλο μάτι το θέμα του διαζυγίου.

Πριν από λίγους μήνες, το διαζύγιο στη Δανία «έβγαινε» με μερικά κλικ μέσω Ιντερνέτ. Από τον Απρίλιο όμως, η χώρα, μία από τις πιο προοδευτικές στον τομέα του οικογενειακού δικαίου, αποφάσισε να καταστήσει την διαδικασία πιο σκληρή.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι παράλληλα η μείωση του ποσοστού των διαζυγίων στη Δανία, το τρίτο υψηλότερο στην Ε.Ε . Ωστόσο, το διαζύγιο σημαίνει στην πράξη, δύο σπίτια, πρόσθετες αμοιβές για τα παιδιά ... Εν ολίγοις, ο χωρισμός ενός ζευγαριού επιβαρύνει οικονομικά το κράτος.

Για τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει τελικά να πάρουν διαζύγιο, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικτυακή πορεία "συνεργασίας μετά το διαζύγιο " για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τα παιδιά.

«Αυτό συμβαίνει για να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις των παιδιών και να διαχειριστούμε τη γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο», όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Γκερτ Μάρτιν Χαλντ.

«Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το άγχος και η κατάθλιψη όλων των εμπλεκομένων. Ορισμένα παραδείγματα του προγράμματος: Ελέγξτε το θυμό σας προς τον πρώην σύζυγό σας και λύστε το πρόβλημα με τα ποιος θα έχει τα παιδιά την ημέρα των γενεθλίων...», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.