ΕΛΛΑΔΑ

Δήμοι και Περιφέρειες στο «μικροσκόπιο» του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Για την εξέλιξη του «Προγράμματος Αναδιοργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων και 13 Περιφερειών» ενημερώθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, και με τον διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της εταιρίας, Γιάννη Γούπιο.

Πρόκειται για έργο το οποίο είχε αποφασιστεί το 2014 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το οποίο, έπειτα από καθυστερήσεις, άρχισε να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2018. Από την έως τώρα καταγραφή της ΕΕΤΑΑ, το έργο αφορά στην απλούστευση 700 περίπου διαδικασιών, σε δήμους και περιφέρειες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων για την ταχύτερη δυνατή συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα απλούστευσης διαδικασιών. Μέλημα του υφυπουργού είναι να αποσαφηνιστούν οι επικαλύψεις και να αξιοποιηθεί πλήρως όλη η τεχνογνωσία στον τομέα απλούστευσης διαδικασιών, υπό τον συντονιστικό ρόλο του υπουργείου».

Ο κ. Γεωργαντάς, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν και αντίστοιχα τους ζήτησε συνεχή ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το υφιστάμενο δίκτυο των εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων για το συγκεκριμένο έργο, ώστε να δοθούν κατευθύνσεις σχετικά με την παραγωγή άμεσων αποτελεσμάτων στην απλούστευση των διαδικασιών, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.