ΚΟΣΜΟΣ

Δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στην Αν. Μεσόγειο ο Σουλτάνος

Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν αντιμετωπίσουμε παράνομες ενέργειες, θα μιλήσουμε στη... γλώσσα τους»

Σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε την επιθετική ρητορική, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο εν μέσω των εντάσεων για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όμως δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα για την επίλυση του ζητήματος», διεμήνυσε με νόημα ο Σουλτάνος.

Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Κίνα στις 2 Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα μέσα στο πλαίσιο του νόμου και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Αν όμως έρθουμε αντιμέτωποι με παράνομες ενέργειες, ξέρουμε να μιλάμε κι εμείς τη γλώσσα που χρησιμοποιούν εκείνοι. Είναι απαράδεκτο κάποιοι που δεν έχουν νόμιμα δικαιώματα στην περιοχή να προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη».

Όπως επισημαίνει η Hurriyet, o Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενήργησε ποτέ στο πλαίσιο του νόμου. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία μπήκε με σκιώδη τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να εκφοβίσει την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" με την δύναμη που αντλεί (από την ΕΕ)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους. Και συμπλήρωσε: «Ούτε όμως και η ΕΕ φέρεται με ειλικρίνεια. Η "ΤΔΒΚ" έπεσε θύμα μιας μεγάλης αδικίας όταν η "Νότια Κύπρος" (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριλήφθηκε στην ΕΕ παρόλο που είπε "όχι" στο δημοψήφισμα, ενώ η "Βόρεια Κύπρος" αποκλείστηκε παρόλο που είπε "ναι". Και η ΕΕ δεν έχει πληρώσει τα ποσά που θα έπρεπε στη "Βόρεια Κύπρο". Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την ΕΕ; Δεν είναι τίμιοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.