ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Καραθανασόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

«Οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για να αποτραπεί η κλιμάκωση της επίθεσης»

«Η νέα κυβέρνηση θέτει το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου έχοντας στο μυαλό της το πώς επί της ουσίας θα παρέμβει στο να αντιμετωπιστούν οι όποιες αγωνιστικές αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος, για να μπορεί να υπάρχει «άσυλο» στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Έρευνας αλλά και των ίδιων των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημίων», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αναφορικά με τα περί παραβατικών συμπεριφορών εντός των Πανεπιστημίων, ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι βεβαίως υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και σε άλλες περιοχές που δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο, υπογραμμίζοντας ότι σε τίποτα το θεσμικό πλαίσιο δεν απαγορεύει να αντιμετωπιστούν οι όποιες παραβατικές ενέργειες. Η ουσία των σχετικών αλλαγών όμως, συνέχισε, είναι, στο πώς θα παρεμποδίσουν τη δραστηριοποίηση, τη συλλογική δράση των εργαζομένων, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών για να γίνουν ακόμα πιο σιδερόφρακτα τα πανεπιστήμια και οι ανώτερες σχολές.

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα κτίσει πάνω στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική. Και απ' αυτήν την άποψη, κατέληξε, ο ρόλος του ΚΚΕ είναι το πώς από καλύτερες θέσεις αυτή η δύναμη την οποία έχει, θα συμβάλλει στην αποφασιστική οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων για να αποτραπεί η κλιμάκωση της επίθεσης και μέσα από το πλαίσιο της οργανωμένης παρέμβασης να αποσπώνται και επιμέρους κατακτήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.