ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποχωρήσεις μέσα σε κλάμματα

Περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας στη Deutsche Bank

Με απολύσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για την Deutsche Bank, η διοίκηση της οποίας έθεσε σε εφαρμογή ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών 18.000 θέσεων εργασίας, σε βάθος τριετίας, στο πλαίσιο «επανίδρυσης» της τράπεζας.

Το πρόγραμμα περικοπών αγγίζει τα 7,4 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να οδηγήσει τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε μια ακόμα ετήσια χρήση με ζημίες.

Το προσωπικό στα γραφεία στην Ασία και στο Σίτι του Λονδίνου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της τράπεζας. Οι τραπεζίτες στο Χονγκ Κονγκ και το Σίδνει ενημερώθηκαν ότι απολύονται, λίγες ώρες αφότου ο CEO της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ αποκάλυψε τα σχέδια αναδιάρθρωσης. Θλιβερή είναι η ατμόσφαιρα και στο Τόκιο.

Στο Λονδίνο, ορισμένοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους με δάκρυα, σύμφωνα με τον Guardian, όταν έμαθαν τι σημαίνει το πρόγραμμα περικοπών. Άλλοι αναφέρουν ότι τους είπαν να αδειάσουν το γραφείο τους. Μέχρι στιγμής, λίγα άτομα μίλησαν στα Μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζέβινγκ, με επιστολή του στο προσωπικό, ανέφερε ότι οι περικοπές είναι βαθιά θλιβερές, αλλά είναι απαραίτητες, για να επιστρέψει η Τράπεζα στην ισχυρή κερδοφορία.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις διεθνείς δραστηριότητές της σε μετοχές και ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στις δραστηριότητες στους τίτλους σταθερού εισοδήματος (fixed income).

Η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει περίπου 91.500 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κατέγραψε νωρίτερα σήμερα μικρή πτώση στη Φρανκφούρτη καθώς ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας δήλωσε ότι υπάρχει «σημαντική αβεβαιότητα» εάν θα καταφέρει να μην έχει ζημίες το 2020.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Πάντως, οι περισσότερες απολύσεις αναμένεται ότι θα γίνουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και σε άλλα γραφεία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η εργάσιμη ημέρα ξεκίνησε με περικοπές και αρκετοί τραπεζίτες της Deutsche δήλωσαν ότι αποχωρούν ολόκληρες ομάδες στα τμήματα πωλήσεων και συναλλαγών.

Η Deutsche είχε περίπου 4.700 εργαζομένους στα βασικά περιφερειακά της γραφεία, στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Ένας απολυμένος χρηματιστής στο Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι επικρατούσε «σχετική κατήφεια» καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν σε συναντήσεις. «Θα σας δώσουν αυτό το πακέτο και φεύγετε από το κτίριο», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.