10/07/[email protected] :22
Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι
Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι.
Υλικά
1 ματσάκι baby σπανάκι
1 ματσάκι baby ρόκα
½ φλ. φυλλαράκια δυόσμο
1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ φλ. ξινομυζήθρα
½ φλ. καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.
Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Φτιάχνουμε θρεπτική σαλάτα με γίγαντες με αγκινάρες και αβοκάντο. Συνδυάζουμε όσπρια με λαχανικά και απολαμβάνουμε. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. γίγαντες μουλιασμένους αποβραδίς 6 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες 2 αβοκάντο σχετικά ώριμα (όχι πολύ σκληρά) 2 ξερά κρεμμύδια,
Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά Μερίδες: 6 1
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά Μερίδες: 4 Για τη σαλάτα 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο 3 κουτ.
Martini (μαρτίνι) ένα όνομα με δεκάδες παραλλαγές και με αμέτρητους λάτρεις. Ξεκινώντας από τα βασικά, λέγοντας martini εννοούμε ένα μείγμα από gin ή βότκα μαζί με βερμούτ, πάγο και γαρνιτούρα. Μόλις το μείγμα ετοιμαστεί, στραγγίζεται σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.
Μια σαλάτα που κάνει πρωταγωνιστές απόλυτα χειμωνιάτικα υλικά, όπως το παντζάρι και τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να ανοίξει υπέροχα ένα Κυριακάτικο γεύμα, ακόμη κι ένα γιορτινό. Υλικά Μερίδες: 4 120 γρ. χωριάτικο
Το αγαπημένο κέικ των ημερών έχει γεύση και άρωμα πορτοκαλιού από τον πουρέ ολόκληρων βρασμένων πορτοκαλιών. Σε συνδυασμό με τα αλεσμένα αμύγδαλα γίνεται… ακαταμάχητο! Υλικά 250γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου 5