ΕΛΛΑΔΑ

Στον νέο υπουργό Εσωτερικών

Προτάσεις για την κυβερνησιμότητα στους δήμους κατάθεσε η ΚΕΔΕ

Συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, κατέθεσε ήδη η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο νέο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο υπό κατάρτιση σχετικό νομοσχέδιο.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων δημάρχων Αττικής-Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, που διοργανώθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης.

«Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο. Είχαμε εξαρχής αναδείξει τα λειτουργικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο Κλεισθένης και είχαμε επισημάνει πως δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με έμφαση την αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, αλλά αντίθετα ενισχύει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ανακοίνωσε ότι με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔΕ ξεκινά δημόσιο διάλογο για το νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.