ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια.

Υλικά

  • 3 νεκταρίνια, ώριμα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 180 ml κρασί λευκό, γλυκό, Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2-3 ξυλαράκια κανέλας
  • 1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 50 ml νερό
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα νεκταρίνια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.

Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από τα νεκταρίνια και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα νεκταρίνια.

Ρίχνουμε διάσπαρτα τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ταψί και τη φλούδα.

Ρίχνουμε 50 ml νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.