09/07/2019@16:00
Ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια
Μία εξαιρετική συνταγή για ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια.
Υλικά
3 νεκταρίνια, ώριμα
25 γρ. βούτυρο
180 ml κρασί λευκό, γλυκό, Σάμου
40 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2-3 ξυλαράκια κανέλας
1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
1 λοβό βανίλιας
50 ml νερό
φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα νεκταρίνια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από τα νεκταρίνια και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα νεκταρίνια.
Ρίχνουμε διάσπαρτα τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ταψί και τη φλούδα.
Ρίχνουμε 50 ml νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Τα Ελληνικά Wine Bars
Περισσότεροι από 9.000 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, παρευρέθηκαν στην τριήμερη επαγγελματική έκθεση κρασιού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, 42η London Wine Fair. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες
Φιλοξενία, αισθητική, περιβάλλον!
Το οινοποιείο Semeli ξεχωρίζει για διάφορους λόγους! Φιλοξενία, αισθητική, περιβάλλον! Οι άνθρωποι που συνάντησα
Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται στις γιορτές. Μπορεί να θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά είναι μια ζύμη για σου, που θυμίζει ντόνατ, αλλά σε κάθε μπουκιά αναθεωρείς! Υλικά Μερίδες:
Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό και ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδανική πρόταση και για τώρα τις γιορτές, αφού μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το
Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου,
Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη
Η κατανάλωση κρασιού μαζί με το φαγητό σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου
Αυτά τα ζελέ, οι Γάλλοι τα ονομάζουν ασπίκ. Το πιο κλασικό είναι η πηχτή με χοιρινό κεφάλι. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ηλία Μαμαλάκη. Χρόνος προετοιμασίας: 25' Χρόνος μαγειρέματος: 1:30', Έτοιμο σε: 1:55', Χρόνος αναμονής: 6 Υλικά 1 χταπόδι γύρω