ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η ένταση Βρετανίας-Ιράν

Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και ο πρώτος αξιωματικός του ιρανικού δεξαμενόπλοιου!

Ο καπετάνιος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου «Grace 1» το οποίο συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από τις αρχές του Γιβραλτάρ, καθώς και ο πρώτος αξιωματικός του πλοίου τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέλη του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν συλλάβει το «Grace 1» με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Και οι δύο, Ινδοί υπήκοοι, συνελήφθησαν με την υποψία παραβιάσεων αυτών των κυρώσεων.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανέφερε ότι οι έλεγχοι που διεξήχθησαν στο πλοίο απέδειξαν ότι ήταν πλήρως φορτωμένο με αργό πετρέλαιο.

Η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές από το ιρανικό τάνκερ.

«Η έρευνα συνεχίζεται και το Grace 1 συνεχίζει να κρατείται», υπογραμμίζει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πετρελαιοφόρο είχε προορισμό τη Συρία για να παραδώσει πετρέλαιο, ισχυρισμό τον οποίο η Τεχεράνη αρνείται.

Νέα επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαζιν Νετανιάχου και συζήτησαν για θέματα εθνικής ασφάλειας, μεταξύ άλλων και για το Ιράν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Χθες, ο Τραμπ απείλησε να αυξήσει «σημαντικά» τις κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ στην προώθηση κοινών συμφερόντων σε θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως οι προσπάθειες για την αποτροπή των κακόβουλων ενεργειών του Ιράν στην περιοχή», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζουντ Ντιρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.