ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη

Τυνησία: Βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε όταν τον περικύκλωσαν αστυνομικοί

Ένας 23χρονος τον οποίο καταζητούσε η αστυνομία, καθώς τον βάρυναν υποψίες ότι συνδεόταν με δύο πρόσφατες επιθέσεις στην Τύνιδα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.

Ο ύποπτος ενεργοποίησε τη βόμβα που είχε προσαρμόσει σε γιλέκο όταν αστυνομικοί τον περικύκλωσαν κοντά σε στάση του τραμ, σύμφωνα με τυνησιακά ΜΜΕ και σκοτώθηκε ακαριαία. Δεν υπήρξαν άλλα θύματα, τόνισε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ήταν ένας καταζητούμενος ισλαμιστής που κατονομάστηκε ως Αϊμάν Σμίρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ύποπτος ήταν μεταμφιεσμένος, φορούσε γυναικεία ρούχα. Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του όταν περικυκλώθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο έπειτα από μια πρώτη ισχυρή έκρηξη.

Δύο αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι διαπράχθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της Τύνιδας, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και άλλοι οκτώ άνθρωποι να τραυματιστούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.