ΕΛΛΑΔΑ

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους

Φεστιβάλ παγωτού στην Κάνδανο

Η πιο «γλυκιά» και δροσερή καλοκαιρινή εκδήλωση του καλοκαιριού φιλοξενήθηκε στην ιστορική Κάνδανο του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.
Πρόκειται για το 1ο φεστιβάλ παγωτού που αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς, μεγάλους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σημείο αναφοράς της γιορτής το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Κοντεκάκη που λειτουργεί από το 1950 προσφέροντας κυρίως παραδοσιακά γλυκά όπως κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, μπαγκλαβά, γλυκά ψυγείου και παγωτό.

Όσοι βρέθηκαν στο 1ο φεστιβάλ παγωτού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν ξεχωριστές γεύσεις παγωτού με πετιμέζι και χαρουπόμελο αλλά και να γνωρίσουν την κρητική παράδοση μέσα από το κρητικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Γιάννης Κοντεκάκης, «η ιδέα για το 1ο φεστιβάλ παγωτού "γεννήθηκε" για να προσφέρομε δροσιά και χαρά στα παιδιά της περιοχής, τους γονείς τους και όσους βρίσκονται εδώ για διακοπές. Η συμμετοχή ανέδειξε και την επιτυχία του εγχειρήματός μας [...] Στόχος μας επίσης ήταν μέσα από τη δράση αυτή, να βοηθήσουμε και να προβάλουμε τις δράσεις του "Ορίζοντα", ενός σωματείου που φροντίζει παιδιά και μεγάλους με καρκίνο αλλά και να μεταδώσουμε το μήνυμα για να γίνουν οι πολίτες εθελοντές δότες του μυελού των οστών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση το φεστιβάλ παγωτού θα πραγματοποιηθεί και το 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.