ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρουσιάζεται πιλοτικά δίκτυο πέμπτης γενιάς

Η 84η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα με 5G!

Τον τίτλο της πρώτης έκθεσης στην Ελλάδα, όπου θα παρουσιαστεί πιλοτικά δίκτυο πέμπτης γενιάς (5G), κατοχυρώνει η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα δώσει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να... συνδεθούν με το μέλλον, ερχόμενοι σε επαφή με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Διαδικτύου, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Η παρουσίαση του δικτύου θα γίνει με τη συνδρομή της Wind και της Huawei, "επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της ΔΕΘ ως εφαλτηρίου προβολής νέων τεχνολογιών" στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της Wind. Θα μπορούν -στο περίπτερο 12 και στον χώρο της Wind- χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G της εταιρείας Huawei, να κατεβάσουν αρχεία σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, να δουν βίντεο 4K σε εξαιρετική ανάλυση και να κάνουν speed tests (δοκιμές ταχύτητας), ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5ης γενιάς.

"Το 5G θα έχει καθοριστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα φέρει νέες ιδέες και χρήσεις σε πολλά πεδία εφαρμογής: στις έξυπνες πόλεις και σπίτια, στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιομηχανία, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω κινητού, σε κάθε σημείο του φυσικού κόσμου που θα διασυνδεθεί με τον ψηφιακό. Πρακτικά, το 5G έρχεται για να μεταμορφώσει ολόκληρους κλάδους και να προσφέρει τη δυνατότητα για μια σειρά από νέες υπηρεσίες" υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.