ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μάφινς με φρέσκα σύκα και κανέλα

Μία εξαιρετική συνταγή για μάφινς με φρέσκα σύκα και κανέλα.

Υλικά

  • 200 γρ. σύκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον, για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 2 αβγά
  • 100 ml ξινόγαλα
  • 100 ml σπορέλαιο
  • θυμάρι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα σύκα, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξινόγαλο και το σπορέλαιο.

Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα σύκα και ανακατεύουμε ξανά.

Γεμίζουμε 12-14 χάρτινες θήκες για μάφινς κατά τα ¾ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 14-16 λεπτά,  μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν σε μια σχάρα για λίγα λεπτά.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα σύκα, θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.