ΚΟΣΜΟΣ

«Τύμπανα» πολέμου μετά τις ισραηλινές επιθέσεις

Ο ΟΗΕ καλεί Λίβανο και Ισραήλ σε «μέγιστη αυτοσυγκράτηση»

Ο ΟΗΕ απηύθυνε χθες Δευτέρα έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση», μετά την επίθεση της Κυριακής με οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, η ευθύνη για την οποία επιρρίφθηκε στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επίθεση αυτή, καθώς και άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι πάντες να αποφύγουν την κλιμάκωση και να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως ο ΟΗΕ «κατέγραψε» τις δηλώσεις του προέδρου του Λιβάνου, του Μισέλ Αούν, ο οποίος χαρακτήρισε χθες «κήρυξη πολέμου» την επίθεση με τα UAVs. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε επιστολή της λιβανέζικης κυβέρνησης για το ζήτημα, διευκρίνισε.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναγνωριστικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε σε νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ενώ ένα δεύτερο εξερράγη στον αέρα, κατά τον λιβανέζικο στρατό. Τόσο η Χεζμπολάχ, όσο και ο στρατός του Λιβάνου επέρριψαν την ευθύνη στο Ισραήλ, το οποίο επισήμως δεν σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.