ΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΑΘ

Ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Ομαλοποιείται η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης καθώς οι διαδικασίες ελέγχων και επεξεργασίας του νερού ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ και είναι θέμα χρόνου να φτάσει το νερό σε όλες τις βρύσες, όπως διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Γιάννης Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το σοβαρό πρόβλημα στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, το οποίο επηρέασε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, έχει αποκατασταθεί.

«Από χθες το βράδυ έχει τελειώσει το θέμα που προέκυψε με τη θολότητα του νερού και από το πρωί έχει αρχίσει η διαδικασία υδροδότησης. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το είχαμε πει και χθες ότι θα κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθαριστούν οι δεξαμενές που έχουν το μη κατάλληλο νερό και στη συνέχεια, με την επεξεργασία στις εγκαταστάσεις, θα προχωρήσει η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Λίγη υπομονή από τους συμπολίτες μας μέχρι να φτάσει το νερό στα σπίτια», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Όπως διευκρίνισε, ακόμα και οι περιοχές στις οποίες υπήρξαν διακοπές, σύμφωνα και με το χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΕΥΑΘ, όπως του Ωραιοκάστρου, της Πολίχνης, του Ευόσμου και του Πανοράματος, «έχουν υδροδοτηθεί, απλά είναι θέμα χρόνου να φτάσει το νερό παντού. Οι καταναλώτές υδροδοτούνται μέσα από δεξαμενές και αυτές με τη σειρά τους υδροδοτούνται μέσα από το σύστημα επεξεργασίας, αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο να ομαλοποιηθεί».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για τον ακριβή χρόνο υδροδότησης, ωστόσο εκτίμησε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μέχρι το μεσημέρι όλοι οι καταναλωτές θα έχουν νερό. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μία λογική διαχείρηση. «Μέχρι το μεσημέρι, πάντως, θα έχει αποκατασταθεί. Και χρειάζεται μία συνεργασία. Καλή διαχείρηση του νερού. Ας μην έχουν οι συμπολίτες μας, για παράδειγμα, ανοιγμένες βρύσες», σημείωσε.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η θολότητα που παρουσιάστηκε στο νερό, το οποίο έρχεται από τον ποταμό Αλιάκμονα, «προήλθε από κάτι, δεν δημιουργήθηκε από την ΕΥΑΘ επειδή κάναμε κάποιο έργο ή κάναμε κάποια παρέμβαση». Επισήμανε, δε, ότι πραγματοποιούνται συνεχείς, εντατικοί έλεγχοι από το Εργαστήριο της Εταιρείας και έτσι εντοπίστηκε και το χθεσινό πρόβλημα της θολότητας.

«Ο έλεγχος του νερού γίνεται κάθε 15 λεπτά. Το Εργαστήριο Ελέγχου Πόσιμου Νερού της ΕΥΑΘ κάθε 15 λεπτά παίρνει δείγματα από το νερό, το οποίο φεύγει για να πάει στις δεξαμενές. Δεν το κάναμε τυχαία χθες και βρήκαμε ότι ήταν ακατάλληλο το νερό», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, «άμεση θα είναι η υδροδότηση της ΒΙΠΕ-Θ» και «το προσωπικό της ΕΕΝΘ και του Χημείου Ύδρευσης παραμένει σε επιφυλακή διενεργώντας συνεχείς ελέγχους. Η τροφοδοσία από τις πηγές της Αραβησσού συνεχίζεται κανονικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.