ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιθέσεις στη νέα, αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση...

Προχωράμε αυτόνομα και κεντροαριστερά

Στην αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του κόμματος, όπως εξάλλου αποφάσισε το συνέδριό του, επιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι χαράζουν τη νέα τους αντιπολιτευτική γραμμή στην κυβέρνηση της ΝΔ, μη λησμονώντας όμως να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δικά του κυβερνητικά πεπραγμένα και όχι μόνο, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις τους για το μέλλον.

Χαρακτηριστική είναι η πρόθεσή τους να ψηφίζουν στο μέλλον όσα νομοθετήματα θεωρούν σωστά για την χώρα και τους πολίτες, και να καταψηφίζουν τα υπόλοιπα. Παράλληλα, σκοπεύουν να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε ένα θέμα που προκύπτει στη Βουλή. Την ίδια ώρα, όμως, θα πρέπει να αναπτύξουν και την ‘άμυνά’ τους απέναντι σε όσους επιθυμούν τον διεμβολισμό, αν όχι την προσάρτηση, του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για τυχόν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της Κεντροαριστεράς», θυμίζοντας ακόμα και πολύ πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς». Κάτι, που όπως είπε (News 247.gr) στο Κίνημα Αλλαγής το γνωρίζουν καλά, αλλά καλό είναι να το ξέρει και ο κόσμος. Ο ίδιος πάντως, υποστήριξε για τους συντρόφους του στο Κίνημα Αλλαγής ότι «έχουμε παρωπίδες αριστερά, αλλά και δεξιά», επιμένοντας ότι «προχωράμε αυτόνομα και κεντροαριστερά». Όσο για την πίεση που παραδέχεται ότι θα δεχθεί το κόμμα του, το κάλεσε να αναδείξει όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να μιλήσει με τον νέο κόσμο που αγωνιά για το αύριο και είναι κινητήριος δύναμη για την χώρα. «Να τον κάνει συμμέτοχο στην προοδευτική πορεία της χώρας», είπε.

Την άποψη αυτή, συμμερίζεται η πλειοψηφία των παροικούντων την Χαριλάου Τρικούπη, επιμένοντας ότι το κόμμα κατάφερε να επιβιώσει τουλάχιστον τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων με μεγάλη πόλωση και πλέον, προβάλλοντας τις αρχές αλλά και τις προτάσεις του για το μέλλον, μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου πρωταγωνιστική θέση στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.