ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λόπες Ομπραδόρ καταγγέλλει ότι βρέθηκε κρυφή κάμερα στα προεδρικά γραφεία!

Πρόεδρος Μεξικού: «Μας κατασκοπεύουν!»

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σήμερα ότι άγνωστοι κατασκοπεύουν τον ίδιο και τους υπουργούς του, αποκαλύπτοντας ότι μια «εξελιγμένη κάμερα» εντοπίστηκε στα προεδρικά γραφεία στην Πόλη του Μεξικού.

Σε μια από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου, κατά τη διάρκεια των οποίων συνηθίζει να αναφέρεται σε πολυάριθμα θέματα, από την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό, ο Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η συσκευή βρέθηκε στην αίθουσα που χρησιμοποιείται για συσκέψεις στο Εθνικό Μέγαρο, την έδρα της προεδρίας.

«Απλά φανταστείτε, μας μαγνητοσκοπούν σε μια αίθουσα συναντήσεων, εδώ στο Μέγαρο», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος, καθώς αναφερόταν στη σημασία της ελεύθερης έκφρασης και της διαφάνειας.

Ο Ομπραδόρ, που δεν έδωσε λεπτομέρειες για την κάμερα, ούτε για το πώς βρέθηκε εκεί, δήλωσε ότι δεν έχει μυστικά.

«Όσα συζητάμε είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή, και δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας», επισήμανε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές πέρσι, ο Μεξικανός πρόεδρος είχε καταγγείλει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του υπήρξαν θύματα κατασκοπείας. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο, κατήργησε την πρώην εθνική υπηρεσία πληροφοριών CISEN, δίνοντας στην υπηρεσία ένα νέο όνομα.

Ο αριστερός πρόεδρος έχει κατηγορήσει προηγούμενες κυβερνήσεις για έλλειψη διαφάνειας και καταστολή διαφωνούντων. Συχνά κατηγορεί αρνητικά δημοσιεύματα για την διακυβέρνησή του σχετικά με τις προσπάθειες ανώνυμων «αντιπάλων» και «συντηρητικών» να ανακόψουν την ατζέντα του.

Η κυβέρνηση του προκάτοχού του, Ενρίκε Πένα Νιέτο, δεχόταν επίμονη κριτική και καταγγελίες για φερόμενες πρακτικές κρατικής παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.