ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μιχαηλίδου-Καραβοκύρη

Προσλήψεις σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας μέσω ΑΣΕΠ

Η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικoύ σε θέσεις φορέων κοινωνικής πρόνοιας που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η υφυπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έθεσε το θέμα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες που χρήζουν άμεσης επίσπευσης, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω φορέων. Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόσληψη 341 εργαζομένων ως επικουρικό προσωπικό σε οργανικές θέσεις και η δεύτερη με τη θεσμοθέτηση διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Και στις δύο αυτές διαδικασίες, το ΑΣΕΠ έχει καθοριστική συμμετοχή. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, βούληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων κοινωνικής πρόνοιας – «μια προκήρυξη που εξαγγελλόταν εδώ και ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ». Σύμφωνα με την υφυπουργό, η αδράνεια αυτή της προηγούμενης διοίκησης θα οδηγήσει όχι μόνο στην απώλεια των εν λόγω θέσεων εργασίας από 31/12/2019 και μετά, αλλά και κυριότερα στην κατάρρευση των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι πιο ευάλωτοι πολίτες.

«Παίρνουμε την πρωτοβουλία, ώστε με τη βοήθεια του ΑΣΕΠ που άμεσα κινητοποιήθηκε, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι φορείς πρόνοιας να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά με το αναγκαίο ως προς τη λειτουργία τους προσωπικό», δήλωσε, ενώ ευχαρίστησε και τις υπηρεσίες που, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, ανταποκρίνονται στην άμεση αυτή προτεραιότητα του υπουργείου.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιω. Καραβοκύρης χαιρέτισε την επίσκεψη της κ. Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΑΣΕΠ και δεσμεύθηκε ότι το ΑΣΕΠ θα συμβάλει άμεσα στην ευόδωση του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.