ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Σιμιγδαλένιο με μπανάνα και σοκολάτα

Μία εξαιρετική συνταγή για σιμιγδαλένιο με μπανάνα και σοκολάτα.
Υλικά
- 4 μπανάνες
- 4 αβγά
- 1 ¾ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 3 ½ φλιτζάνια γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 70 γρ. βούτυρο
- ½ κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 1 ½ κ.σ. βούτυρο
- ½ φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα μαζί με το αλάτι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα (αβγοδάρτης) για να μην σβολιάσει.
Το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά και μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό τα αβγά, τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 25εκ. και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Πάνω από τη φρυγανιά ρίχνουμε μία στρώση από το μίγμα μας και μία στρώση από τις μπανάνες. Ξαναβάζουμε μία στρώση από το μίγμα, άλλη μία στρώση από τις μπανάνες και στο τέλος την τελευταία στρώση από το μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το γλυκό για 55 λεπτά.
Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο γρήγορα), το βούτυρο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Το γλάσο θα πρέπει να στέκεται χωρίς όμως να είναι πολύ πηχτό.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
