ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον νυχτερινό ουρανό της Μασσαλίας, το σύμβολο του... Μπάτμαν!

Ένα «Σύμβολο του Μπάτμαν» εγκατέστησε ο πολυμεσικός καλλιτέχνης Άλεξ Ίσραελ (Alex Israel) στο Κέντρο Τεχνών ΜΑΜΟ, στη στέγη του συγκροτήματος διαμερισμάτων Cité Radieuse που σχεδίασε σε μπρουταλιστικό ύφος ο πασίγνωστος αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ στη Μασαλία.

Η εγκατάσταση είναι στο πλαίσιο της εστιασμένης στον Μπάτμαν έκθεσης του Ίσραελ στο MAMO, και βασίζεται στην ταινία του 1989, «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον και στα βραβευμένα με Όσκαρ σκηνικά του Άντον Φαρστ.

Ο Ίσραελ εγκατέστησε έναν ανακατασκευασμένο προβολέα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τον οποίο, στην ταινία, χρησιμοποιούσε η Αστυνομία της Gotham City για να καλεί τον Μπάτμαν. Ο με έδρα το Λος Άντζελες καλλιτέχνης επέλεξε να εστιάσει στον υπερ-ήρωα καθώς τόσο η Μασαλία όσο και το συγκρότημα διαμερισμάτων του Λε Κορμπιζιέ του θύμιζαν τη Gotham City.

«Εμπνεύστηκα από τον μύθο της Μασσαλίας και από το ότι, ιστορικά, είναι λίγο σκληρή, άγρια κι επικίνδυνη. Και από τη Cité Radieuse του Λε Κορμπιζιέ, η οποία είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο, και έχει μια υπερ-αστική ευαισθησία» είπε. Και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι ο κόσμος, βλέποντας το σύμβολο, θα συνειδητοποιήσει ότι «τα όνειρα της παιδικής ηλικίας και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και γίνονται πραγματικότητα». Εκτός από τον προβολέα, ο Ίσραελ εγκατάστησε και ένα γλυπτό του Batmobile, του αυτοκινήτου που ο υπερ-ήρωας οδηγούσε στην ταινία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.