ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρόλο ‘Ποντίου Πιλάτου’ η Δούρου

Διφορούμενα μηνύματα από τη ΝΔ για τις προθέσεις της να εξεταστούν οι ευθύνες για το Μάτι

Το «Μάτι» στοιχειώνει ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες, στη συζήτηση της ΠΝΠ για το Μάτι στη Βουλή.

«Η ΝΔ δίνει διφορούμενο μήνυμα σχετικά με τις προθέσεις της να εξεταστούν οι ευθύνες που αφορούν την καταστροφή στο Μάτι και το θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για ανθρώπους απολύτως υπάκουους επί μια πενταετία στον ΣΥΡΙΖΑ, που «έδωσαν στεγνά» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με ‘μοντελάκι’ σαν του ΚΕΕΛΠΝΟ (πολιτικούς αλλά και απλούς εργαζομένους) τα οποία τρέχουν ακόμη στα Δικαστήρια και κυρίως για τον ίδιο άνθρωπο που ‘διέπρεπε στο πλάι του κ. Πολάκη’ τη νύχτα με το Μάτι. Για τον κ. Κεγκέρογλου, η αρχή έγινε με την τοποθέτηση, ως Γενικού Γραμματέα, του κ. Κ. Τσουβαλά (σ.σ. «υπερήφανου Αρχηγού της Αστυνομίας στο Μάτι!», όπως είπε) που είχε συγκεντρώσει τα πυρά της Ν.Δ. εκείνες τις μέρες, και τώρα την προαγωγή του διοικητή του ΕΚΕΠΥ και πιστού βοηθού του Πολάκη σε όλες τις απρέπειες με την απόκρυψη των νεκρών, όπως είπε, θυμίζοντας την περίφημη ατάκα ότι ‘νεκρός θεωρείται μόνο όποιος το έχει βεβαιώσει ο ιατροδικαστής’ σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. «Πάλι καλά που δεν δώσανε ακόμη Υπουργείο και στην Ρένα Δούρου», είπε, την οποία ‘παρέλαβε’ προσωπικά έτερος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο τελευταίος υποστήριξε πως η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής βρισκόταν σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου στην τραγωδία στο Μάτι. Για του λόγου το αληθές, αναφέρθηκε στην ‘πρωτοφανή απόφασή’ της να μην παραστεί στο συντονιστικό όργανο της περιφέρειας για τη λήψη απόφασης σχετικά με την ανάγκη να εκκενωθεί το Μάτι την ώρα της πυρκαγιάς, παρά το γεγονός ότι η ίδια το συγκάλεσε (για να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες, όπως το 2007 στην Ηλεία)! «Ως σύγχρονος ‘Πόντιος Πιλάτος’ η κ. Δούρου επέλεξε να αποποιηθεί την ευθύνη της, ενώ το αρμόδιο όργανο ουδέποτε έλαβε απόφαση, παρά την (δις) εισήγηση της Πυροσβεστικής για εκκένωση. Αλήθεια, την ώρα της πυρκαγιάς τι σημαντικότερο είχε να κάνει η κ.Δούρου, από το να λάβει την κρίσιμη απόφαση για την τύχη των πολιτών, μετά την εισήγηση των αρμοδίων πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, για να καταλήξει ότι η ΠΝΠ για το Μάτι επουλώνει κάποιες πληγές για τους κατοίκους της περιοχής και τους συγγενείς των θυμάτων, δεν μπορεί όμως να απαλύνει τον πόνο για τον άδικο χαμό 102 ατόμων. «Οι πολίτες απαιτούν από τους έχοντες την εξουσία να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όταν χρειάζεται μα πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Η τραγωδία στο Μάτι ας αποτελέσει την αφορμή να μην κρυφτούν ποτέ ξανά από τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.