ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα μέτρα στήριξης στο Μάτι

Γκιόκας: «Οι ευθύνες του κράτους για το Μάτι κρύβονται πίσω από μία εταιρεία»

Η σύσταση μιας εταιρείας που φέρει την ονομασία "Μάτι Ξανά" και η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που σχετίζεται με τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική το 2018 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΚΚΕ διαφώνησε με τη λογική της κυβερνητικής νομοθετικής πρωτοβουλίας διότι, όπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής τους Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, «με τη σύσταση μιας εταιρείας που έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες γίνεται διάχυση και μετάθεση της ευθύνης του κράτους με σκοπό να καλυφθούν οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και του κράτους πίσω από τις αρμοδιότητες της υπό σύσταση εταιρείας».

Ο κ. Γκιόκας τόνισε ότι «ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά τα προβλήματα παραμένουν και θα παραμείνουν με ευθύνη της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης» και σημείωσε ότι «είναι συγκεκριμένα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και είναι οι αποζημιώσεις στο 100% που δεν έχουν δοθεί, οι επισκευές και ανακατασκευές που δεν έχουν προχωρήσει, τα δασικά ζητήματα που δεν λύνονται, η απορρύπανση της περιοχής, το διαχρονικό αίτημα για τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου και ένα σύγχρονο σχέδιο πόλης».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις όταν πρόκειται για έργα που ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες σε αντίθεση με τα έργα που εξυπηρετούν τους επιρρηματικούς ομίλους όπου οι διαδικασίες επισπεύδονται και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό».

Για τους εγκαυματίες, ο βουλευτής και ειδικός αγορητής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «οι παροχές πρέπει να είναι αποκλειστικά δωρεάν και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα χαμηλά ποσοστά αναπηρίας που δίνονται με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα των ΚΕΠΠΑ». Τέλος, εξήγησε ότι «πρέπει να δοθούν για περισσότερα χρόνια οι παρατάσεις για το "πάγωμα" πλειστηριασμών και κατασχέσεων όπως και για τις άδειες επισκευής και ανακατασκευής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.