ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης του πλανήτη

Η vegan δίαιτα... κάνει καλό στο κλίμα!

Μια δίαιτα ολικής χορτοφαγίας (vegan) θα ήταν λιγότερο βλαπτική για το περιβάλλον, όμως και άλλες δίαιτες, πιο ευέλικτες, θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με μια μελέτη στην οποία οι επιστήμονες εξέτασαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα εννέα διαφορετικών ειδών διατροφής σε 140 χώρες.

Τον Αύγουστο, ειδικοί του ΟΗΕ επισήμαιναν σε μια έκθεσή τους ότι είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειές μας για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή. Τώρα, επιστήμονες του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μελέτησαν τις επιπτώσεις που θα είχαν εννέα διαφορετικές δίαιτες (από vegan, χωρίς καμία ζωική πρωτεΐνη, μέχρι μια διατροφή που περιλαμβάνει έξι ημέρες κρέας και μόνο μία χωρίς την εβδομάδα) σε 140 χώρες για τις οποίες ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) διαθέτει αξιόπιστα δεδομένα όσον αφορά το διατροφικό ισοζύγιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιθεώρηση Gloval Environmental Change, "η στροφή προς τις δίαιτες που επικεντρώνονται στα λαχανικά είναι ουσιώδους σημασίας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι" του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.