ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρας συνέχεια...

Να δώσουμε ένα όραμα για την χώρα

Χωρίς όραμα, περιέγραψε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, συνεχίζοντας την κριτική του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Φαίνεται, εξάλλου, ότι πρόκειται για μία κόντρα που μόλις ξεκίνησε και η οποία δεν θα τελειώσει σύντομα, και πάντως όχι πριν εξαντληθούν τα μέσα πίεσης για ένα δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με εκλεγμένους συνέδρους και εκλογή οργάνων.

«Όταν κάποιος κάνει μία ομιλία για την 3η Σεπτέμβρη, του δίνεται μία τεράστια ευκαιρία να δείξει ένα σημείο στον ορίζοντα γύρω από το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Αυτό το σημείο, αυτό το όραμα, δεν το είχε η ομιλία της κ.Γεννηματά», δήλωσε στον ρ/σ 104,6, τονίζοντας ότι αντί να εμφανιστεί ενωτική, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις εσωκομματικές τριβές.

Ο Παύλος Γερουλάνος όμως, μίλησε ιδιαιτέρως για αυτό το όραμα που χρειάζεται ο χώρος. «Έχουμε δοκιμάσει πολλά σχήματα και η απόδοση αυτών των σχημάτων οφείλεται στο κατά πόσο συμπεριφερόμαστε σωστά απέναντι στην παράδοσή μας ώστε να δώσουμε ένα όραμα για το μέλλον. Διότι, το όραμά σου για το μέλλον πρέπει να προέρχεται από κάποιες ρίζες», είπε, τονίζοντας πως όσο πιο συνεπείς είναι με τις ρίζες του κανείς, τόσο πιο πειστικός θα είναι και ο λόγος του στον κόσμο. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συσπειρωθεί ο κόσμος της Κεντροαριστεράς γύρω από αυτό το όραμα. Αυτή είναι η αγωνία μου και για αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους διαφωνία στην τακτική, αλλά για βαθύτερες διαφορές του με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

«Αυτό που πρέπει να έχουμε ως στόχο, είναι πώς οι άνθρωποι που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, εμπιστεύθηκαν το ΠΑΣΟΚ, θα γυρίσουν πίσω, εκεί που είναι η πηγή των αρχών και αξιών του χώρου», είπε, κάνοντας λόγο για μία δύσκολη μάχη, που όμως αν την παλέψουν σωστά, έχουν ελπίδες να την κερδίσουν. «Γιατί, ρίζες ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία δεν έχει», όπως είπε, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που στην κοινωνία πηγαίνει καλά. «Αυτόν τον κόσμο πρέπει να συσπειρώσουμε γύρω από μία νέα προσπάθεια να δώσουμε ένα όραμα για την χώρα», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.