ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έτσι τουλάχιστον μας λένε τα νούμερα

Ο γυναικείος οργασμός είναι πιο σπάνιος απ’ ότι πιστεύουμε

Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ακόμη ένα μυστήριο για την επιστήμη, μια που παρά τις εκατομμύρια μελέτες οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως πώς προκαλείται, ή τουλάχιστον κάτω από ποιες συνθήκες προκαλείται. Απ’ ότι φαίνεται, μάλιστα, ούτε οι ίδιες οι γυναίκες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν πλήρως τους οργασμούς τους.

Σύμφωνα με αμερικάνικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine  μόνο το 28% των γυναικών παραδέχεται ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό απλά μέσω του σεξ. Το νούμερο αυτό, σοκάρει αν αναλογιστεί κανείς ότι το 75% των αντρών φτάνουν πάντα σε οργασμό όταν κάνουν σεξ.

Σύμφωνα πάντως με άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2018, στο περιοδικό Sexual Medicine  η οργασμική εμπειρία συνδέεται άμεσα τόσο με τη σεξουαλική επικοινωνία, όσο και από την γενικότερη ικανοποίηση από την ποιότητα της σχέσης (συναισθηματική κάλυψη, πόσο ευχαριστημένοι είναι κτλ).

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι γυναίκες που ανέφεραν πως βίωναν συχνά οργασμό, δήλωσαν πως ήταν ικανοποιημένες από την σεξουαλική ικανοποίηση σε ατομικό επίπεδο αλλά όχι απαραίτητα από την συνολική ποιότητα της σχέσης τους. Επιπρόσθετα ο οργασμός του άνδρα δεν φάνηκε να επηρεάζει την εκτίμησή τους για την σεξουαλική και συναισθηματική ποιότητα της σχέσης τους.

Τι γίνεται όμως με αυτό το 75% των γυναικών που δε καταφέρνουν να ολοκληρώσουν; Η απάντηση είναι η προσποίηση.

Και οι λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό, ναι είναι αυτοί που φαντάζεστε. Πρώτον γιατί δεν θέλουν να πληγώσουν τον εγωισμό του συντρόφου τους. Δεύτερον επειδή δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι ανοργασμικές. Και τέλος, επειδή  η πλειοψηφία των γυναικών πιστεύει ότι ο οργασμός ενισχύει το «δέσιμο» ανάμεσα στο ζευγάρι.

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.