ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κεραμέως στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεως, για την 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης, που διεξήχθη σε επίπεδο υπουργών Παιδείας των Κρατών-Μελών της ΕE.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας -και όχι μόνο- απέναντι στη χρήση νέων τεχνολογιών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, κατά την ομιλία της στη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης.

Η υπουργός, μιλώντας στο πλαίσιο της θεματικής για το «φόβο χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης στη σχολική τάξη», εξήγησε ότι πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση επειδή «μπορεί να αποσπάσει τους μαθητές, να επηρεάσει αρνητικά τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, να τους εμπλέξει σε αναξιόπιστη ή και επικίνδυνη χρήση του διαδικτύου».

Επιπλέον, όπως είπε, «δεν είναι όλοι οι σπουδαστές ή οι εκπαιδευτικοί εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά εργαλεία, ένα γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει μαθήματα πολλών ταχυτήτων και να διαταράξει τη διαδικασία διδασκαλίας». Τέτοιου είδους ανησυχίες, ανέλυσε, εκφράζονται από την πλευρά των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως πρότεινε λύσεις που οφείλει το κράτος να δώσει, ανταποκρινόμενο στους εν λόγω προβληματισμούς, μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την καθοδήγηση των μαθητών στη σωστή χρήση της τεχνολογίας, αλλά και τη διασφάλιση ότι δεν θα μείνει κανένας μαθητής πίσω στην τρέχουσα ψηφιακή επανάσταση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, η κ. Κεραμέως συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα και σε θέματα εκπαίδευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, τον επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Τίμπορ Νάβρατσιτς, και τη γενική διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θέμιδα Χριστοφίδου.

Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης και στη βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της ΕΕ στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έτυχε εξαιρετικά θετικής ανταπόκρισης από τους συνομιλητές της.

Τέλος, η υπουργός επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών «Κεστεκίδειο» και το Ελληνικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξέλλες ΙΙΙ, κατέγραψε σκέψεις και προτάσεις, αλλά και τη διαπίστωση των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων ότι, φέτος, βιβλία και εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στα σχολεία στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.