Neo

Όπισθεν ολοταχώς για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Για τους γνωρίζοντες τα παρασκήνια της κυβερνητικής λειτουργίας, ο κύβος για αύξηση της στρατιωτικής θητείας είχε ριφθεί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε ήδη αρχίσει να «ζυμώνει» την ιδέα στην κοινωνία, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στο στράτευμα, ενώ και στις τάξεις της ηγεσίας του Στρατού επικρατούσε ικανοποίηση επειδή το.. διαχρονικό αίτημα του Γενικού Επιτελείου ήταν έτοιμο να δρομολογηθεί.

Ωστόσο, τελικώς φαίνεται ότι στο Μαξίμου εκτίμησαν ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς θα προκαλούσε σοβαρό πολιτικό κόστος. Έτσι, το Μαξίμου ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να βάλει στον... πάγο τα σχετικά σενάρια, δυσαρεστώντας τους επιτελάρχες του Πενταγώνου. Κατόπιν τούτου, μάλιστα, τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γεραπετρίτης, βάζοντας φρένο στα σχετικά σενάρια. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς στράτευσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε απέστη της πάγιας θέσης του ότι τα παιδιά πρώτα πρέπει να πηγαίνουν φαντάροι και μετά να ξεκινούν τις σπουδές τους... Βέβαια, αν η κυβέρνηση αποφασίσει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, τότε ίσως το πολιτικό κόστος να είναι ακόμη βαρύτερο από την αύξηση κατά 3 μήνες της θητείας στο Στρατό Ξηράς...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.