ΕΛΛΑΔΑ

Για παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας κάνει λόγο η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ

Σχόλιο του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στο Μενίδι

Για εγκληματική ανυπαρξία της παντελούς έλλειψης μέτρων πρόληψης και προστασίας κάνει λόγο η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο, σε περιοχή του Μενιδίου, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξή τους δεν είναι για όλους και δεν προστατεύει τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, αλλά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή του Μενιδίου, εξαπλώθηκε γρήγορα, με τις φλόγες να φτάνουν ακόμα και εντός του υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή σε απόσταση αναπνοής από οικισμούς και τον οικιστικό ιστό του Δήμου Αχαρνών.

Το ΚΚΕ, παρόλο που σε αυτή την περίπτωση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από την πιθανότητα ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος, σε περιοχές όπως είναι το Μενίδι, αλλά και το σύνολο της Δυτικής Αττικής.

Αυτή η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι εξακολουθεί με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να υπάρχει ένα πραγματικό χάος και μια αναρχία σε σχέση με τις χρήσεις γης, με αποτέλεσμα δίπλα στους οικιστικούς ιστούς της ευρύτερης περιοχής να εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επικίνδυνες μονάδες όπως είναι ο υποσταθμός της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη περίπτωση, εργοστάσια με επικίνδυνες ουσίες ή μεγάλες ποσότητες καυσίμων, εγκατάσταση ΧΥΤΑ και άλλα παραδείγματα.

Συνεχίζεται η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης σε χώρους εργασίας με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του κράτους δεν γίνεται έλεγχος τήρησης αυτών των κανόνων.

Πολύ περισσότερο που απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτασης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίοι οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση πληθυσμού σε μια περιοχή.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ανάπτυξή τους ούτε "δίκαιη" είναι όπως μας έλεγαν οι προηγούμενοι, ούτε "για όλους" όπως μας λένε οι σημερινοί. Ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ απουσιάζει παντελώς όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ο λαός του Μενιδίου και της ευρύτερης περιοχής είναι ώρα να παλέψει για τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του που δεν μπορούν άλλο να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των λίγων»,

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.