04/09/2019@19:18
Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα
Μία εξαιρετική συνταγή για σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα.
Υλικά
1 κιλό δαμάσκηνα φρέσκα, καθαρισμένα, χωρίς το κουκούτσι
800 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια, σκόνη
1 λεμόνι, χυμό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στα τέσσερα.
Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη με κλειστό το καπάκι για 2 ώρες, ώστε να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους και να αρχίσει να υγραίνει η ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει την πρώτη βράση, αρχίζουμε να βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και τη βανίλια.
Βράζουμε τη μαρμελάδα για 15- 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και περιμένουμε να κρυώσει καλά.
Επιστρέφουμε στη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε λίγο τη μαρμελάδα, αλλά όχι εντελώς. Θέλουμε να έχει μέσα λίγα κομμάτια του φρούτου.
Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει καλά η μαρμελάδα.
Λίγο πριν να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει άλλες δύο βράσεις και κατεβάζουμε.
Αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται στις γιορτές. Μπορεί να θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά είναι μια ζύμη για σου, που θυμίζει ντόνατ, αλλά σε κάθε μπουκιά αναθεωρείς! Υλικά Μερίδες:
Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό και ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδανική πρόταση και για τώρα τις γιορτές, αφού μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το
Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου,
Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ντίνα Νικολάου. Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 15',
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο
Μία εξαιρετική συνταγή για μηλόπιτα με κανέλα. 1 ώρα • Εύκολο • ΓΙΑ 6 άτομα Υλικά 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το ταψί 100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη 100 γρ. μαλακή ελαφριά καστανή ζάχαρη 4 αυγά 200
Tα smoothies έχουν συνδυαστεί με την καλή και σωστή διατροφή. Πολλοί είναι εκείνοι που τα προτιμούν ως υποκατάστατο του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματός τους ή ως ένα σνακ που θα τους δώσει ενέργεια. Τι θα χρειαστείς: 1