ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη League 3 η Ελλάδα, νέα στοιχεία στο Nations League

Στην Γ' κατηγορία η Εθνική στο Nations League

Στην League 3, όπου ήταν και στο ξεκίνημα της νέας διοργάνωσης των εθνικών ομάδων, θα βρίσκεται η Ελλάδα στο επόμενο UEFA Nations League 2020/21, όπως επιβεβαίωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μετά από μια προσαρμογή στη μορφή της διοργάνωσης.

Οι όμιλοι σε καθεμιά από τις τέσσερις League θα αποφασιστούν με κλήρωση στις 3 Μαρτίου 2020 στο Άμστερνταμ.

Η νέα δομή περιλαμβάνει από 16 ομάδες στις 1, 2 και 3 και επτά ομάδες στη League 4, από την σεζόν 2020/21.

Οι ομάδες κατανέμονται στις League με βάση την διαδρομή τους στην εναρκτήρια διοργάνωση 2018/19.

Η αλλαγή έγινε μετά μια διαδικασία διαβούλευσης και των 55 ομοσπονδιών της UEFA και αντανακλά την επιθυμία τους να ελαχιστοποιήσουν περαιτέρω τον αριθμό των φιλικών αγώνων. Όλες οι ομάδες του ίδιου ομίλου θα παίξουν τον τελευταίο αγώνα τους την ίδια ημέρα και ώρα, ενώ ο αριθμός των αγώνων θα αυξηθεί από 138 σε 162, μεγαλώνοντας έτσι την εμπορική αξία της διοργάνωσης.

League 1
Πορτογαλία (κάτοχος), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, με τους νικητές των ομίλων να προκρίνονται στους τελικούς της UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021. Η χώρα υποδοχής θα οριστεί μεταξύ των ομάδων φιναλίστ.

Οι ομάδες που τελειώνουν στην τελευταία θέση των ομίλων τους θα υποβιβάζονται στη League 2.

League 2
Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Eϊρε, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Οι νικητές του κάθε ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο, οι τελευταίες θα υποβιβαστούν στην League 3.

League 3
EΛΛΑΔΑ, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.