ΚΟΣΜΟΣ

Το... τερμάτισε ο μεγιστάνας Αμερικανός πρόεδρος

Επίστολή Τραμπ σε Ερντογάν: «Μην το παίζεις σκληρός, μην είσαι ανόητος»

Μια απίστευτη επιστολή που φέρεται να έχει στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφερε στο «φως» δημοσιογράφος του Fox Business Network, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι λειτουργεί όπως εκείνος... γουστάρει, αγνοώντας τον ορθό διπλωματικό λόγο (με φράσεις όπως «μην το παίζεις σκληρός») και φανερώνοντας επιδεικτικά ότι ο ίδιος -και κατ' επέκταση οι ΗΠΑ- αισθάνονται... κυρίαρχοι του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ, Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της επιστολής σε πολλούς ρεπόρτερ.

Εξάλλου, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτή νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία. «Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας-στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, τονίζεται στο κείμενο. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου», συνεχίζει ο Τραμπ.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», προστάζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα». Kαταδικάζει η αμερικανική Βουλή την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη ΒΑ Συρία

Στην επιστολή, ο μεγιστάνας αναφέρει πως ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι επισυνάπτει αντίγραφο επιστολής του επικεφαλής της αραβοκουρδικής συμμαχίας αυτής, βασική συνιστώσα είναι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Ολόκληρη η επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.

Θα σε καλέσω αργότερα!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.