ΚΟΣΜΟΣ

Τι φοβούνται οι Αρχές

Φρίκη στη Βρετανία: 39 πτώματα εντοπίστηκαν σε φορτηγό

Ένα φρικτό περιστατικό συγκλονίζει σήμερα τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων μέσα σε φορτηγό στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade, στο Έσσεξ του ανατολικού Λονδίνου.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον οδηγό, ενός άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία, ως ύποπτο για φόνο μετά την ανακάλυψη των 39 πτωμάτων στο κοντέινερ του φορτηγού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αρχές δέχτηκαν κλήση από το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας σχετικά με τον εντοπισμό φορτηγού γεμάτου με ανθρώπους σε βιομηχανικό πάρκο της περιοχής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας του Έσσεξ, Άντριου Μάρινερ, υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πόλη Χόλιχεντ της Ουαλίας το Σάββατο. Σημειώνεται ότι το Χόλιχεντ βρίσκεται περίπου 480 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το φορτηγό.

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστώσουμε τι έχει συμβέι. Είμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, ωστόσο θεωρώ πως αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο. Πιστεύουμε ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλαρία και εισήλθε στη χώρα από το Χόλιχεντ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση ενώ οι έρευνές μας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Άντριου Μάρινερ.

Η υπαρχηγός της Αστυνομίας, Πίπα Μιλς, σε δηλώσεις της τόνισε επίσης ότι βρίσκονται στα πρώτα στάδια μιας έρευνας που αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια και ότι θα έχουν περισσότερες πληροφορίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η νούμερο ένα προτεραιότητας της αστυνομίας αυτή τη στιγμή είναι η ταυτοποίηση των πτωμάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών εάν το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία. «Ελέγχουμε ακόμα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνούμε με τις αρχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τσβετάνα Κράστεβα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων ούτε για το αν επρόκειτο για μετανάστες.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσσεξ».

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.