MEDIA

Δείτε το βίντεο

Οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής και οι δίκες που ακολούθησαν στο νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου»

Τη δράση των Ελλήνων συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αλλά και τις δίκες τους μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το επεισόδιο, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής στον δοσιλογισμό την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα, θα προβληθεί την Δευτέρα 7/10, στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Ιστορικοί και ερευνητές εξηγούν τα κίνητρα που οδήγησαν πολλούς Έλληνες να συνεργαστούν με τους Γερμανούς, με κάποια από αυτά να είναι η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού, το προσωπικό συμφέρον και η ανάγκη της επιβίωσης. Επίσης, η έρευνα της εκπομπής αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που υπέστησαν μέλη της Αντίστασης από τους Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών, ειδικά στα κρατητήρια της Ειδικής Ασφάλειας.

Μετά το τέλος της Κατοχής, όσοι βασανίστηκαν υπέδειξαν και μήνυσαν τους βασανιστές τους, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους από τη δικαιοσύνη. Οι περισσότερες δίκες ολοκληρώθηκαν τους πρώτους μήνες του 1945.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.