ΚΟΣΜΟΣ

Πρόδρομος Προδρόμου

«Η Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου δίνει το στίγμα συνεργασίας στη βάση διεθνούς νομιμότητας»

Η Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που πραγματοποιείται την Τρίτη στο Κάιρο, αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού δίνει το στίγμα της συνεργασίας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας απέναντι στις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως η προσήλωση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη συνεργασία, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα της σύμβασης των ΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, UNCLOS, και η στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτυπωθούν και στη Διακήρυξη της Τριμερούς.

Επεσήμανε πως η συνάντηση του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας- Αιγύπτου είναι αφ’ εαυτής σημαντική αφού είναι η έβδομη συνάντηση κορυφής. "Ταυτόχρονα, όμως, αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού δίνει το στίγμα της συνεργασίας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας απέναντι στις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας", επεσήμανε.

Είπε ακόμη πως "ιδιαίτερη σημασία θα έχει και η διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα στενής σχέσης και της συνεργασίας των δυο χωρών", και πως "οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις έκνομες τουρκικές ενέργειες και προκλήσεις".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.