ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό κανενός παιδιού

Τα παιδιά χρειάζονται καθημερινά ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό, το οποίο θα τους χαρίσει ενέργεια και πνευματική διαύγεια. Τι θα πρέπει όμως να περιέχει το πιάτο τους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις και να αναπτυχθούν σωστά;

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικάνική έρευνα, τα αβγά είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά. Όπως, σημείωσαν αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που τρώνε καθημερινά ένα σωστό πρωινό παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίληψη και ικανότητα στα μαθήματα και συγχρόνως συμμετέχουν καλύτερα στις ασκήσεις σωματικής αγωγής. Οι ερευνητές τώρα κατέληξαν πως ένα πρωινό υψηλό σε πρωτεΐνες, όπως τα αβγά, είναι και το ιδανικό, καθώς κρατά τα παιδιά χορτάτα για μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με τα δημητριακά ή τη βρώμη, με αποτέλεσμα να ελέγχεται καλύτερα το βάρος τους.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.