ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση για την τραγωδία στην Κω

ΚΚΕ: «Το εκρηκτικό μείγμα "καταστολής και εγκλωβισμού" η αιτία που οι άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο»

«Το νέο ναυάγιο ανοιχτά της Κω, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού του Λιμενικού Σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Οπωσδήποτε απαιτείται να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Κω...

«Σε κάθε περίπτωση, το εκρηκτικό μείγμα "καταστολής και εγκλωβισμού", που αποτελεί την ουσία της ευρωενωσιακής πολιτικής, είναι η αιτία που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που όλη η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών κυνηγημένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση.

Αυτήν την πολιτική, που αποτυπώνεται στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, έρχεται να θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ με νέα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, όπως αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα το μαύρο άσπρο, βαφτίζοντας "αλληλεγγύη" τις Μόριες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης», επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.