ΚΟΣΜΟΣ

Ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το πρόβλημα της βίας από τον Μεξικανό Πρόεδρο

Μεξικό: Άγριο πιστολίδι μεταξύ στρατιωτικών και ενόπλων - 15 νεκροί από τη συμπλοκή

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και ενόπλων στη νότια Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές. Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική σφαγή στη χώρα σε ισάριθμες ημέρες.

Νωρίτερα χθες, ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της κυβέρνησής του για τη δημόσια ασφάλεια και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το χρόνιο πρόβλημα της βίας στη χώρα, μία ημέρα μετά τη δολοφονία 13 αστυνομικών όταν έπεσαν σε ενέδρα αγνώστων που οι αρχές ανέφεραν πως ήταν εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών.

Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών προκαλεί «μεγάλη θλίψη», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, αλλά επέμεινε ότι η πολιτική του, που προβλέπει υψηλότερες δαπάνες για την ασφάλεια και προσπάθειες αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίας της βίας, θα αποφέρει καρπούς. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα εξασφαλίσουμε ειρήνη (...). Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο (προηγούμενες κυβερνήσεις) επέτρεψαν να πάρει διαστάσεις. (Όμως) έχουμε νέο μοντέλο για την ασφάλεια τώρα», διαβεβαίωσε ο κεντροαριστερός πρόεδρος. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό έφθασε σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο το 2018 και το θλιβερό ρεκόρ οδεύει να καταρριφθεί φέτος, θέτοντας τον Λόπες Ομπραδόρ υπό ολοένα μεγαλύτερη πίεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.