ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρότερα πρότυπα για την ασφάλεια των δικτύων πέμπτης γενιάς!

ΝΑΤΟ: Βλέπει... κινέζικη κατασκοπεία πίσω από τα δίκτυα 5G!

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών του NATO εξέτασαν χθες την θέσπιση πιο αυστηρών προτύπων ασφαλείας στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), καθώς σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ εντείνονται οι ανησυχίες των συμμάχων για τους κινδύνους που συνδέονται με την κινεζική εταιρεία Huawei.

Οι ΗΠΑ εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων 5G, καθώς λένε πως η τεχνολογία της κινεζικής κρατικής εταιρείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία, πράγμα που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς προσφέρουν εξαιρετικά ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο και θεωρείται πως ανοίγουν τον δρόμο για την εφαρμογή πολλών διαδραστικών τεχνολογιών. Βάσει των ανασκευασμένων κανόνων για τα πολιτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, οι χώρες μέλη θα χρειαστεί να κάνουν αναλυτικές εκτιμήσεις για τους κινδύνους και να λάβουν υπόψη τους «τις συνέπειες της ξένης ιδιοκτησίας, του ελέγχου ή των άμεσων [ξένων] επενδύσεων» στα δίκτυα πέμπτης γενιάς, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ. Οι απαιτήσεις αυτές πρέπει να λαμβάνονται κατόπιν υπόψη στις εθνικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.