Neo

Οριστικά οι υποτροφίες με τη... βούλα του Ποταμιού

Το ‘πράσινο φως’ για την εκταμίευση του μισού εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του Ποταμιού και την δωρεά τους εν είδει υποτροφιών σε 25 νέους επιστήμονες, δίνει με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της κίνησης αυτής εκ μέρους του κόμματος που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους αυτούς επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην ξενιτευτούν.

Σχολιάζοντας στο Facebook την απόφαση της Συγκλήτου που έκανε δεκτή τη δωρεά του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι το Ποτάμι έδωσε τα χρήματα σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη, αντί να τα κρατήσει για να ‘σιτίσει’ στελέχη και φίλους. «Το Ποτάμι αρνήθηκε να δημιουργήσει μία αμειβόμενη κομματική γραφειοκρατία, έτσι κατάφερε να έχει πλεόνασμα», είπε.

Όσο για τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, εξέφρασε από την πλευρά της τις ομόθυμες ευχαριστίες των μελών της και του Πανεπιστημίου στο Ποτάμι, για τη σημαντική συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του καίριου θέματος της υπερβάλλουσας φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, όπως είπε. Το αδιάβλητο της διαδικασίας της χορήγησης των υποτροφιών θα εγγυηθεί επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος και θα έχει ως αντιπρόεδρο τον κορυφαίο συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.