ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Πατρίς, θρησκεία και η δική μας οικογένεια»...

Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε πίσω στις εποχές του Μακαρθισμού. Τότε που (στη δεκαετία του 50), κυνηγούσαν τους «κομμουνιστές» και τους «συνοδοιπόρους» τους στις ΗΠΑ. Κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να κυνηγήσουν όσους σήμερα στηρίζουν ή παλαιότερα συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ... Θέλουν να τιμωρήσουν ακόμα και όσους (απλά κάνοντας την δουλειά τους) αποκάλυψαν υποθέσεις που «δεν βολεύουν» τη ΝΔ...
Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν: «Μήπως υπερβάλλετε κύριε Μπαλάφα, απλά για αντιπολιτευτικούς λόγους»; Ας αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν.
-Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης αποπέμφθηκε από εκπομπή του ΑΝΤ1 διότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Η Γιάννα Παπαδάκου (και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι...) είναι άνεργη και βάλλεται διότι ερεύνησε την υπόθεση Novartis.
-Η Βασιλική Θάνου αποπέμφθηκε παρανόμως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι είχε διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ.
-Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αποπομπές και «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος πολιτών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου οι οποίοι αρνούνται να δηλώσουν την «υποταγή» τους στη νέα κυβέρνηση, αλλά θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους.
-Οι πληροφορίες για προσπάθεια «οικονομικού στραγγαλισμού» όλων των ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, γίνονται καθημερινά και πιο έντονες... Σε αυτό θα επανέλθουμε σύντομα!
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η «δεξιά παλινόρθωση», χαρακτηρίζεται από πιο έντονες διώξεις όσων πολιτών δεν ανήκουν στην αριστερά αλλά συνεργάστηκαν μαζί της. Οι πιο στοχοποιημένοι είναι οι συντηρητικοί πολίτες και όσοι παλαιότερα στήριζαν το ΠΑΣΟΚ...
Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης (θέλω να ελπίζω πως δεν είναι) ή απλά η έκφραση του φανατισμού μεσαίων και χαμηλότερων στελεχών της ΝΔ. Το σίγουρο όμως είναι ότι ένα καθεστώς διώξεων έχει εγκαθιδρυθεί και λειτουργεί σε παρά πολλούς τομείς όπου πλέον η εξουσία έχει περάσει στα χέρια παλαιοκομματικών στελεχών της ΝΔ.
Είναι τέτοιο το μένος της ΝΔ που προσπαθεί να αποδομήσει οτιδήποτε θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ιδρυθεί Νομική στην Πάτρα; Εμείς την καταργούμε.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να μεταδίδεται από την ΕΡΤ; Εμείς το αλλάζουμε.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης να υπάρχουν τα αρχαία της οδού Βενιζέλου; Εμείς θα τα μετακινήσουμε.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προχωρήσει άμεσα ο οδικός άξονας Πάτρας-Πύργου και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης; Εμείς θα τα επανασχεδιάσουμε και θα βάλουμε και διόδια.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε προϋποθέσεις για το Ελληνικό; Εμείς τα δίνουμε όλα στον «εθνικό επενδυτή».
-Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευε την εργασία και τις συλλογικές συμβάσεις; Εμείς τα δίνουμε όλα στην εργοδοσία.
Με λίγα λόγια δεν θέλουν απλά ένα κομματικό κράτος, θέλουν τίποτα να μην θυμίζει την θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτε όσους συνεργάστηκαν μαζί της ή έχουν θετική εικόνα για το έργο της. Αντιθέτως θέλουν όλα να υποτάσσονται στο δόγμα «πατρίς-θρησκεία και η δική μας οικογένεια»... Άντε, ορισμένες ακόμα φιλικές οικογένειες μπορεί να γίνουν αποδεκτές!
Το αξιοπερίεργο είναι ότι την ίδια στιγμή που στήνουν το κομματικό κράτος, μιλούν για «αξιοκρατία» και «αριστεία». Πορτιέρηδες χωρίς προσόντα γίνονται διοικητές της ΕΥΠ και πλέον αρκεί ένα απολυτήριο Λυκείου (αντί για πτυχίο ΑΕΙ) για να διοριστείς στο «επιτελικό κράτος»...
Το αξιοπερίεργο είναι ότι για θέματα που αναδεικνύουν την δική τους ανικανότητα (πχ αποκλεισμός Σαμοθράκης) «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όταν υλοποιούν θετικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση (συντάξεις χηρείας, φοροελαφρύνσεις κλπ) είναι δικά τους έργα!!!
Η αριστερά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουμε ευθύνη να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε ενέργεια που θυμίζει μακαρθισμό, να μην επιτρέψουμε διώξεις, να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός μετώπου για την υπεράσπιση των θετικών μέτρων που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε και να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας όλες τις ακραίες ενέργειες του «βαθέως κράτους της δεξιάς». Και θα το κάνουμε...

Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.