ΕΛΛΑΔΑ

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Κατά των αλλαγών, τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας, σε ό,τι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και υπέρ της επαναφοράς του ασύλου τάσσονται οι φοιτητές, που αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο.

Οι φοιτητές εναντιώνονται στις διαγραφές και στην ισοτιμία των πτυχίων κολεγίων-πανεπιστημίων. ενώ ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα στις φοιτητικές εστίες.

Συγκεκριμένα, με συνθήματα όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές», «Στους δρόμους είναι οι φοιτητές, δώστε λεφτά για τις σχολές», φοιτητές από όλη την Αθήνα, αλλά και την Πάτρα, τα Γιάννενα και τη Χαλκίδα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, μετά και το χθεσινό μαζικό τους συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Απαιτούν: Άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.