18/10/2019@23:00
Τορτελίνια με μανιτάρια, σάλτσα ροκφόρ και ξηρούς καρπούς
Μία εξαιρετική συνταγή για τορτελίνια με μανιτάρια, σάλτσα ροκφόρ και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
500 γρ. τορτελίνια με τυρί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
25 γρ. καρύδια
25 γρ. κάσιους
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα εβαπορέ
100 γρ. ροκφόρ
3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για φρέσκια σάλτσα μάνγκο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1/2 φλ . αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του. Υλικά 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο γραβιέρα ψιλοτριμμένη 2 ντομάτες, σε
Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται! Υλικά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1
Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue
Μία από τις αγαπημένες και πιο δημοφιλείς σαλάτες είναι σίγουρα η Caesar και αυτό οφείλεται κυρίως στo κρεμώδες ντρέσινγκ της, το οποίο έχει πλούσια γεύση. Όμως, ακόμα κι αν βγάλουμε το κοτόπουλο και το τυρί από τη σαλάτα,