ΚΟΣΜΟΣ

«Ξετυλίγεται» το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης

Τραγωδία στο Έσσεξ: Μέλος παγκόσμιου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών ο οδηγός του φορτηγού

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη φρικιαστική υπόθεση στο Έσσεξ, με τα 39 πτώματα που εντοπίστηκαν στο «φορτηγό του θανάτου», με τον 25χρονο οδηγό του οχήματος (ο οποίος χθες εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βίντεο) να φέρεται ως μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τόνισε η Δημόσια Κατήγορος!

Ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η κατηγορία κατά του Ρόμπινσον διατυπώθηκε κατά την εμφάνισή του, μέσω βιντεοσύνδεσης, τη Δευτέρα, στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

Δύο ακόμη κατηγορίες του απαγγέλθηκαν, εκείνες περί απόκτησης προϊόντος εγκλήματος και περί απόκρυψης αυτού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019.

Οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ, ανακοίνωσε σήμερα η βιετναμέζικη κυβέρνηση.

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ έχουν εκφράσει φόβους ότι υπάρχουν συγγενείς τους μεταξύ των νεκρών.

Κάποια από τα θύματα φέρονται να πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν ως τη Βρετανία προκειμένου να εργαστούν.

Εξάλλου οι ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό αυτό ήταν ένα από τρία που μετέφεραν συνολικά περίπου 100 μετανάστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.