ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπάμιες λαδερές με γαρίδες και λουκάνικο κοτόπουλου

Μία εξαιρετική συνταγή για μπάμιες λαδερές με γαρίδες και λουκάνικο κοτόπουλου.

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το λουκάνικο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 2 φλ. νερό
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 350 γρ. μπάμιες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • διάφορα πιπέρια, φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
  • 1 λουκάνικο κοτόπουλου, κομμένεο σε χοντρές ροδέλες
  • 300 γρ. γαρίδες, μέτριες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, 2 φλ. νερό, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, τα ντοματίνια, μια πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε τις μπάμιες, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, τον κύβο κότας, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι, διάφορα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και οι περισσότεροι οι χυμοί να έχουν εξατμιστεί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα λουκάνικα κοτόπουλου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι τοποθετώντας τα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα κοτόπουλο και τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί και να δέσει για 10 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.