ΚΟΣΜΟΣ

Οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής ο δράστης

Χιλή: Αμερικανός εθνικιστής πυροβόλησε διαδηλωτή και συνελήφθη!

Η αστυνομία της Χιλής συνέλαβε χθες Κυριακή έναν Αμερικανό πολίτη -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πρόκειται για οπαδό του νεοναζισμού- ο οποίος τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο διαδηλωτή σε πορεία διαμαρτυρίας στο δημοφιλές θέρετρο Ρενιάκα, κοντά στη Βαλπαραΐσο, ενώ η χώρα εισέρχεται στην τέταρτη εβδομάδα του ξεσπάσματος της άνευ προηγουμένου κοινωνικής οργής μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο Τζον Κόβιν, κατέβηκε από το τζιπ του και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον διαδηλωτή στην τουριστική πόλη, δυτικά της πρωτεύουσας.

Ο άνδρας κατόπιν διέφυγε, αλλά η αστυνομία τον εντόπισε με τη βοήθεια διαδηλωτών, που σημείωσαν τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Ο Αμερικανός συνελήφθη στο σπίτι του. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ο άνθρωπος που πυροβόλησε «παραδόθηκε στην αστυνομία», κρατείται και θα τεθεί «στη διάθεση της δικαιοσύνης», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Βαλπαραΐσο Χόρχε Μαρτίνες.

Ο συλληφθείς εξήγησε την πράξη του λέγοντας ότι δέχθηκε επίθεση από το πλήθος εν μέσω της διαδήλωσης κι έβγαλε όπλο για να αμυνθεί. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Χιλής, ο Κόβιν είναι οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής εγκατεστημένος στη λατινοαμερικάνικη χώρα. Στη Χιλή η οπλοφορία απαγορεύεται στους πολίτες. Μόνο στελέχη της αστυνομίας και του στρατού μπορούν να οπλοφορούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.